ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA
OAPH 2010.

PULA, 23. svibnja 2010.(HINA) - Ekipnom pobjedom članova atletskog kluba za osobe s invaliditetom "Agram" iz Zagreba, danas je na stadionu "Uljanik-Veruda" u Puli završeno 13. Otvoreno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom.

Drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojio je atletski klub "Sokol" iz Bjelovara dok je treće mjesto pripalo Karlovcu.

Po riječima izbornika hrvatske atletske paraolimpijske reprezentacije Branka Omazića hrvatski reprezentativci Vedran Lozarov u kategoriji 5000 metara te Marija Iveković u bacanju diska ispunili su A normu za svjetsko prvenstvo dok je još njih petnaestak ostvarilo B normu.

Dvodnevno natjecanje u Puli okupilo je 197 atletičara i atletičarki iz deset zemalja te iz četrnaest hrvatskih klubova među kojima su bili i brojni nositelji medalja s paraolimpijskih igara. Naime, na ovom prvenstvu nastupilo je čak dvanaest aktualnih svjetskih rekordera među kojima i Puljanka Mikela Ristoski  koja je nedavno s dva svjetska rekorda i dva naslova svjetske prvakinje stigla iz švedskog Bolnasa.

Tako nas je najavila HINA.

Ovo je bila naša PETA ekipna pobjeda uzastopno i dokaz da se u našem klubu radi najkvalitetnije i da imamo i dalje najbolje atletičare i trenere i prateći tim sastavljen od roditelja, rodbine i prijatelja našeg kluba a posebo treba istaći i Upravni odbor koji je u posljednji momenat, zahvaljujući našoj predsjednici Božici Barišić i donaciji N.K. DINAMO, mogao otiću u Pulu, jer sredstva koja smo očekivali od nadležnog gradskog ureda nismo dobili.

Od svih atletičara iz Hrvatske samo su naša dva atletičara već sada ispunili A norme za odlazak na Svjetsko atletsko prvenstvo koje će se održati od 20-31. Siječnja 2011. godine u Christchurchu – New Zealand. To su Marija Iveković u bacanju diska i Vedran Lozanov u trci na 5.000m., a više naših atletičara ima B norme ili norme koje su bliže A a dalje od B norme tako da je realno očekivati 5-8 naših atletičara na SP.

U prilogu imate rezultate – posebno samo Hrvatskih atletičara a posebno svih atletičara koji su nastupili u Puli, prvenstvu koje je kvalitetom bilo do sada naše najbolje prvenstvo.     KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori