ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA

 



                   Open INAS European Indoor Athletics           Championships

 


 

Od 17-21. ožujka 2011. Atletska reprezentacija osoba s intelektualnim poteškoćama natjecala se na Open INAS European Indoor Athletics Championships u Helsinkiju-Finska.  

U reprezentaciji su bili atletičarka Mikela Ristoski (član AK ISTRA Pula) koja je osvojila dvije zlatne medalje i postigla dva svjetska rekorda – u skoku udalj 5,28m i u troskoku 11,19m.

Zoran Talić ( član AK AGRAM za osobe s invaliditetom Zagreb ) nastavio je stopama Mikele Ristoski.
Bio je odličan i u skoku udalj i u skoku uvis – u obje discipline postigao je osobne rekorde. Odradio je odlično obje discipline u dva sata – od 10 – 12 sati morao je nastupiti u obje.Prvo je u skoku udalj skočio svoj novi osobni rekord skokom od 6,98m. Tim rezultatom nagovijestio je borbu za zlatnu medalju iduće godine na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. U skoku uvis Zoran je sve visine preskočio iz prvog pokušaja i tako od 1,67m do 1,89m. Pokušao je preskočiti i 1,94m – visina novog svjetskog rekorda, ali ovoga puta nije išlo.

Na kraju možemo biti prezadovoljni sa 3 zlata i jednim srebrom i dva nova Mikelina svjetska rekorda.

Izvanredan rad trenera, Daniala Temima s Mikelom i Ante Brkljačića sa Zoranom daju nam nadu da će tako odlični biti i u Londonu iduće godine, što nam je krajnji cilj ovog četverogodišnjeg ciklusa.

Stanje u reprezentaciji i sportska atmosfera bili su besprijekorni. Ostvarili smo i odličnu suradnju s našim Veleposlanstvom koji su bili s nama cijelo vrijeme. U više disciplina i svim našim gdje smo osvajali medalje, Veleposlanik Gospodin Damir Kušen dijelio je medalje.  

Tako je bilo i završno veče kada je Mikela proglašena za najbolju atletičarku prvenstva.


    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori