ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA

In Memoriam


Naš klub pogodila je tužna vijest o odlasku legendarnog trenera atletike Ivana Ivančića.

U 77. godini života iznenada je preminuo legendarni i, slobodno možemo reći, najveći atletski trener koji je tijekom duge sportske karijere bio istaknuti hrvatski atletičar i reprezentativac.
Ivančić je u karijeri nastupao dva puta na Olimpijskim Igrama, dva puta ponio je titulu pobjednika na Europskom dvoranskom prvenstvu u bacanju kugle te je postigao niz manjih, ali nikako manje vrijednih sportskih rezultata. Bio je sedmerostruki državni prvak Jugoslavije i peterostruki prvak Balkana.

Trenirao je Sandru Perković, Ivanu Brkljačić, Edisa Elkasevića, Matiju Gregorića i mnoge druge, a uz velik broj najsjanijih medalja, upisivao je europske i svjetske rekorde u raznim kategorijama.

Trener Ivančić bio je i trener koji je 8 godina surađivao i s našim klubom. Trenirao je i osvajao medalje različitog sjaja s našim atletičarima:
Marijom Iveković Meštrović – zlatna medalja u bacanju diska na SP 2011. i brončana medalja u bacanju diska na SP 2006
Mladenom Tomićem – srebrna medalja na EP 2012 i finala na POI 2008. i 2012.
Borom Rađenovićem – zlatna medalja na SP 2009. i Europski rekord u bacanju kugle od 14,01m
Ivanom Katanušićem – srebro u bacanju kugle i bronca u bacanju diska na EP 2014.

Od sjajnog trenera oprostio se njegov atletski klub AK Dinamo Zrinjevac, a dio dirljivog priopćenja i pozdrava njegovog kluba prenosimo u nastavku:
"Nenadoknadiv je to gubitak za naš klub, hrvatsku atletiku i svjetski sport uopće. Atletika je izgubila velikog trenera, najvećeg za bacače kojeg su vidjeli naši prostori.
Trenera koji je stvorio nedodirljivu diskašicu Sandru Perković ( London 2012, Olimpijske Igre, zlatna medalja ), to je bilo njegovo remek djelo. Njegov atletski san.
Klesao je iz materijala kojeg je sam odabirao i imao je nepogrešive procjene. Stvarao je šampione, jedne za drugim, njih na desetke.
Uvijek je ostajao skroman u svim tim velikim uspjesima i želio je još više, do krajnjih granica, do svjetskih i europskih rekorda u raznim kategorijama.
Od Ivane Brkljačić, Edisa Elkasevića, Valentine Srše, do Sandre Perković, Matije Gregurića i Martina Markovića posljednjeg u zlatnom nizu. Niz koji je prerano stao."


    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori