ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA
 

Od 24.09. – 04.10. 2011. Atletska reprezentacija osoba s intelektualnim poteškoćama u razvoju natjecala se na 8th INAS WORLD ATHLETICS CHAMPIONSHIPS 3th GLOBAL GAMES 2011 u gradu Imperia, oblast Liguria – Regija Genova.


U reprezentaciji su bili:

  • Atletičarka Mikela Ristoski i

  • Atletičari Zoran Talić i Goran Jelić.

Treneri su bili Ante Brkljačić ( AK AGRAM Zagreb ) i Danial Temim ( AK MEDULIN ).

Na prvenstvu se natjecalo 207 atletičara i atletičarki iz 26 država svijeta i 5 kontinenata.


Zoran Talić ( AK AGRAM za osobe s invaliditetom Zagreb ) je pokazao najveći rezultatski napredak. U skoku udalj oborio je osobni rekord i imao tri skoka preko 7m. Zauzeo je treće mjesto s rezultatom od 7.07m i pokazao da će se ravnopravno boriti u Londonu 2012. za medalju s najboljima u ovoj disciplini. Uz odličnu logistiku može i do zlatne medalje. Bio je odličan i u utrci na 100m – u polufinalu s najboljim rezultatom 11,11 a u finalu imao je isti rezultat 11,19 kao i pobjednik iz Italije. I u skoku uvis bio je odličan osvojivši još jednu srebrnu medalju s rezultatom 1,83m. Odličan rad s trenerom Antom Brkljačićem stavljaju Zorana u poziciju realnog kandidata za zlatnu medalju u skoku udalj u Londonu na PI 2012.

Mikela Ristoski je postigla određeni napredak u skoku udalj i postavila je svoj osobni rekord 5,38m, što nije bilo dovoljno za zlatnu medalju jer je Poljakinja Karolina Kucharchik 4 puta obarala svjetski rekord i zaustavila se na odličnih 5,72m. U troskoku Mikela je postigla solidan rezultat i osvojila srebrnu medalju s daljinom 10,93m. Mikela i njen trener morati će se odlično pripremiti za PI u Londonu gdje će u skoku udalj imati veoma jaku konkurenciju kao i Zoran.

Goran Jelić sa svojih 16 godina došao je na ovo prvenstvo da stiče novo sportsko iskustvo. Goran je nastupio u trkama na 400m i 200m. Što zbog velike vrućine – 30 stupnjeva, što zbog neiskustva, Goran je jurnuo da prati najbolje trkače na 400m što ga je stajalo lošeg rezultata jer je zadnjih 80-ak metara skoro prošetao i postigao ipak solidan rezultat 56,41 što je bilo dovoljno za 17.to mjesto od 22. I u trci na 200m krenuo je prebrzo što ga je dovelo do rezultata 26,59 i 19.og mjesta od 20. Goran je veliki potencijal i s njim treba ovako kvalitetno raditi, jer trener Zoran Ćuić najbolje zna što i kako dalje. Goranu treba trka i iskustva i vremenom će postati veliki oslonac u našoj atletskoj reprezentaciji.

Na kraju kada sve zbrojimo, 5 medalja – 4 SREBRA i jedna BRONZA - možemo biti veoma zadovoljni. Sve trebamo učiniti da uz sigurne putnike za London, Zorana i Mikelu, pokušamo još nekog atletičara iz ove grupacije invaliditeta dovesti do norma rezulata prije svih u disciplini 1.500m – tu prije svega mislim na Gorana Jelića i Martina Budimira.


    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori