ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA

Svibanj - mjesec odličnih rezultata Agramovaca


Svibanj 2012. godine je bio mjesec kada je naš klub u suradnji i uz potporu grada Zagreba i Gradonačelnika, Gospodina Milana Bandića i uz pomoć HASOSI i HPO,

kao i veliko razumijevanje ZG Holdinga, odlično organizirao jubilarno 15. Otvoreno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom na atletskom stadionu Mladost od 3-6. svibnja.

U goste smo primili 336 atletičara iz 25 država kao i naših 13 klubova.

Na prvenstvu su postignuta 4 Svjetska rekorda i preko 70 nacionalnih i osobnih rekorda.

Među našim ekipama prednjačili su naši atletičari koji su osvojili 18 prvih mjesta, oborili 10 osobnih i državnih rekorda – među kojima je nekoliko i svijetske vrijedosti i ulaska na svjetski Ranking od 1-5 mjesta...

Posebno treba istaći Branimira Budetića koji je bacio koplje 57,98m i trenutno je prvi na svijetu kao i Zoran Talić sa skokom u dalj od 7,12m.

Na kraju natjecanja naša ekipa je bila najbolja, ispred AK Srce iz Rijeke i AK Poskok iz Splita.

 

Prilog: Rezultati
          Ekipni poredak klubova 

 

Na kraju perioda kvalifikacija i ispunjenja normi za Paraolimpijske igre u Londonu završili smo na Otvorenom prvenstvu Italije 12. i 13. svibnja u Torinu gdje smo također postigli odlične rezultate.

Posebno treba istaći Grgu Bogdanovića koji je sa svojih 16 i pol godina ispunio A normu u bacanju koplja iako je bila velika hladnoća, kiša i vjetar u prsa.

To nije zaustavilo Grgu koji je u petom pokušaju bacio odličnih 44,88m i ispunio A normu za London.

Od 20 atletičara koji imaju A normu 11 je iz našeg kluba, a od 4 atletičara s B normom za London imamo jednu atletičarku.

 

Prilog: Rezultati

                   Atleticari sa ispunjenim A i B normama za Paraolimpijske Igre


Sada svi s nestrpljnjem očekujemo izvješće iz Londona o tome koliko smo dobili mjesta za Paraolimpijske igre u Londonu. Izvješće se očekuje do 4. lipnja.


    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori