ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA
Završeno Svjetsko atletsko prvenstvo IWAS-a:


Hrvatska zlatna odličja konac djela krase !

Na Kanterava stadionu u indijskom Bangaloreou dana, 30. studenog, završeno je nadmetanje 271 atletičara iz 36 zemalja s  anputacijama, u kolicima i niskim rastom i to u znaku dvaju zlatnih odličja hrvatskih bacača kugle.

Naše boje poslijednjeg dana branili su Denis Slunjski, Boro Rađenović, Nikola Salopek i Josip Slivar, svi u bacanju kugle.

Prvi je na borilište izašao Denis Slunjski, član Atletskog kluba „Agram“ iz Zagreba koji je nakon četvrtog mjesta u bacanju koplja, ( „drvenu medalju“ osvojio je i drugi Agramovac Mladen Tomić u bacanju kugle), u kugli osvojio peto mjesto.

Svoj prvi nastup za hrvatsku reprezentaciju imao je Boro Rađenović, ratni vojni invalid  iz Vukovara, a koji nastupa za Atletski klub iz Grubišnog Polja i premočno bobjedio hitivši kuglu na 12.50 metara i tako donio sebi prvo, a Hrvatskoj novo zlatno odličje.

Daruvarčanin Nikola Salopek, koji također nastupa za Atletski klub „Grubišno Polje, imao je svoj prvi nastup za Hrvatsku izauzeo četvrto mjesto.

U filmskoj završnici svoje sportske mogučnosti pokazao je paraolimpijac Bjelovarčanin Josip Slivar, član Atletskog kluba „Sokol“ iz Bjelovara, ovoga puta je hicem kugle od 14.49 metara za centimetar pretekao Njemca Jorga Fischera. I tako postao novim svjetskim prvakom u svojoj kategoriji tjelesnog oštečenja.

Na kraju s ponosom možemo rezimirati da hrvatska atletika na ovom prvenstvu ukupno zauzima 6. mjesto ( među 38 država svijeta i 280 natjecatelja) zlatnim medaljama Darka Kralja,  Bore Rađenovića i Josipa Slivara u bacanju kugle, Jelene Vuković u disku, Miroslava Matića u bacanju čunja,  srebrom Miroslava Matića u bacanju diska i broncom Jelene Vuković u bacanju kugle.

Darko Matić

    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori