ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA

Reprezentativci našeg kluba briljirali na IPC Europskom Prvenstvu - Swansea, Wales ( 18.-23.08.2014. )

Na IPC Europskom Prvenstvu, koje je održano od 18. do 23. kolovoza u gradu Swansea, Wales, Hrvatsku delegaciju činile su 23 osobe od čega 15 sportaša, 4 trenera, 1 osobni asistent, 1 fizioterapeut, 1 liječnik i šef misije.
Iz našeg kluba nastupilo je 6 atletičara, dva trenera ( Ante Pavković i Goran Grd ) i fizioterapeut Željko Čop.

Ono što nas je posebno pogodilo jeste to da je temeljem klasifikacijskog pregleda, atletičaru Branimiru Budetiću, postojeća natjecateljska kategorija F12, promijenjena u F13.
Naime, kategorija natjcatelja F13, u programu ovog natjecanja nema Branimirovih disciplina ( koplje i disk ) pa je Branimir, konzekventno, ostao bez nastupa u svojim disciplinama.
Inače, u disciplini bacanja koplja, Branimir je prema važećoj IPC rang listi, konkurirao za zlatno odličje.
Kako nam radi Medicinska komisija a posebno klasifikatorica za slijepe i slabovidne nije ni čudno što nam se ovo dogodilo.
Da li će UO HASOSI i IO HPO išta uraditi da imamo kvalitetniju Zdravstvenu komisiju nismo sigurni, ali da je krajnje vrijeme da se u ovoj komisije mnoge stvari promijene, sigruno jeste...

A sada nešto više o sjajnim rezultatima naših atletičara:

Mladen Tomić najboljim ovosezonskim rezultatom zauzeo je treće mjesto u bacanju kugle. U bacanju koplja u muškoj konkurenciji kategorije F42 ( natkoljena amputacija ) Mladen Tomić je zauzeo 4. mjesto hicem 37,35m.

Marija Iveković Meštrović osvojila je treće mjesto u bacanju diska u konkurenciji slabovidnih atletičarki. Marija je disk bacila 39,66m što je njezin ovosezonski najbolji rezultat.
Međutim, budući da se u ovoj disciplini vršilo spajanje kategorija F11 i F12, Talijanka Legnante je sa hicem od 29,91m, prema važećim tablicama IPC-a za 2014. godinu, ipak osvojila 1. mjesto,
dok je druga bila Ruskinja Oksem sa 45,97m. Tako imamo situaciju da je Ruskinja Oksem hicem 45,97m postavila novi svjetski rekord u kategoriji F12, no keoficijent je ipak išao na ruku Talijanki.
Marija je hicem od 9,23m zauzela posljednje sedmo mjesto u bacanju kugle u konkurenciji slabovidnih djevojaka. Mariji inače kugla nije primarna disciplina. 

Marija Vidaček hicem od 32,44m zauzela je treće mjesto u disciplini bacanja koplja u konkurenciji slabovidnih atletičarki. Prvo mjesto i zlatna medalja pripalo je Ruskinji Anni Sorokini (40,67m).

Ivan Katanušić, u svom prvom reprezentativnom nastupu dokazao je da je pred njim izuzetno zanimljiva sportska karijera na međunarodnim natjecanjima.
U bacanju kugle Ivan je hicem od 14,61m postavio svoj novi osobni rekord i zauzeo drugo mjesto,
a u disciplini bacanja diska u kategoriji F44 ( potkoljena amputacija ) hicem od 47,39m postavlja novi državni rekord u ovoj kategoriji i zauzima treće mjesto.
Ivanov trener je bio Ivan Ivančić.
Prerana smrt trenera biti će veliki gubitak i za naš klub i za našeg atletičara.

I za kraj najbolji atletičar u našoj reprezentaciji bio je Zoran Talić, koji je već u drugom skoku udalj osigurao zlatnu medalju.
Rezultat od 7,16m Zoranov je novi osobni rekord te naravno i novi državni rekord u skoku u dalj u kategoriji F20. Osim zadnjeg skoka, Zoranovi su svi skokovi bili preko sedam metara, što je znak odlične natjecateljske forme, budući da ove sezone Zoran nema skokova preko spomenutih sedam metara na službenim natjeanjima.
Portugalac Cunha zauzeo je drugo mjesto sa rezultatom 6,84m, dok je treći bio Ukrajinac Prudnikov sa 6,82m.

Da se nije Branimiru desilo to što se desilo naši Agramovci imali bi dva zlata i ukupno 7 medalja. i šest osvojenih medalja odličan su poklon našem klubu u godini kada obilježavamo 10 godina postojanja kluba.


Foto galerija naknadno a u prilozima rezultati naših osvajača medalja.


Zoran Talic - skok u dalj
Ivan Katanusic - kugla
Ivan Katanusic - disk
Mladen Tomic - kugla
Marija Ivekovic Mestrovic - disk
Marija Vidacek - koplje

Galerija Slika


    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori