ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA
Godina Agramovih priznanja

Naši atletičari/ke i klub pokupili priznanja za najuspješnije u 2013.


Priznanje 1.
U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i ove godine, 2.prosinca, Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom uručio je na prigodnoj svečanosti u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski“ najuspješnijim sportašima i klubovima priznanja i zahvalnice:
Najboljem klubu Atletskom klubu za osobe s invaliditetom "AGRAM"
 - Za postignute vrhunske športske rezultate u 2013. godini.


Priznanje 2.
Svečano proglašenje, 38. po redu, u organizaciji Zagrebačkog sportskog saveza
održano je u ponedjeljak, 23. prosinca 2013. u Staroj gradskoj vijećnici.

POSEBNA PRIZANJA NAJUSPJEŠNIJIM SPORTAŠIMA S INVALIDITETOM

Branimir Budetić (Atletski klub Agram za osobe s invaliditetom)
- srebrna medalja u bacanju koplja i brončana medalja u bacanju diska za slabovidne atletičare na Svjetskom prvenstvu osoba s invaliditetom;

Zoran Talić (Atletski klub Agram za osobe s invaliditetom)
- srebrna medalja u skoku udalj atletičara s intelektualnim teškoćama na Svjetskom prvenstvu osoba s invaliditetom i brončana medalju u skoku u dalj na dvoranskom Europskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama;

Marija Iveković–Meštrović (Atletski klub Agram za osobe s invaliditetom)
- brončana medalja u bacanju diska u kategoriji slijepih i slabovidnih osoba na Svjetskom prvenstvu osoba s invaliditetom.


Priznanje 3.
U subotu 1.veljače 2014.godine u Zagrebačkom hotelu "I" održana je skupština Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom na kojoj su u svečanom dijelu proglašeni najuspješniji pojedinici i klubovi u protekloj godini.

Za najboljeg atletičara proglašen je Branimir Budetić (AK AGRAM) osvajač srebrnog i brončanog odličja na IPC svjetskog aletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Lyonu prošle godine a njegov trener Ante Pavković (AK AGRAM) proglašen je za najboljeg trenera.
U konkurenciji 16. klubova AKOSI "Agram" sa 13053 boda još jednom je potvrdio da je najbolji i stožerni klub hrvatske atletike za osobe s invaliditetom.
Priznanje im je uručio predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.


Priznanje 4.
U Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, u četvrtak, 06.veljače 2014.godine održana je Svečanost Hrvatskog paraolimpijskog sporta, koju je organizirao Hrvatski paraolimpijski odbor a na kojoj su proglašeni najbolji sportaši s invaliditetom u 2013. Među mnogobrojnim uzvanicima ovom događanju nazočio je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji nije krio svoje zadovoljstvo da su među mnogobrojnim dobitnicima večinom bili sportaši iz Zagreba. Ante Pavković, trener u Atletskom klubu osoba s invaliditetom Agram iz Zagreba, je najuspješniji stručni djelatnik u 2013. godini. Pavković je trener Branimira Budetića osvajača srebrne medalje u bacanju koplja i brončane medalje u bacanju diska na IPC Svjetskome prvenstvu u Lyonu te trener Marije Iveković osvajačice brončane medalje u bacanju diska na IPC Svjetskome prvenstvu u Lyonu.

I, za kraj, Branimir Budetić je najuspješniji sportaš s invaliditetom u 2013. godini. Budetić je osvajač srebrne medalje u bacanju koplja i brončane medalje u bacanju diska na IPC Svjetskom prvenstvu održanom u francuskom Lyonu. Član je Atletskog kluba osoba s invaliditetom Agram iz Zagreba.
Student je četvrte godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. U koplju osvajač je paraolimpijskog srebra iz Pekinga 2008. i bronce iz Londona 2012. Dobitnik je godišnje Državne nagrade za šport "Franjo Bučar" za 2008. godinu. Višestruki je Državni prvak i rekorder u koplju.
Iskrene čestitke svima sa željom da i ove 2014. budu još bolji – jer oni to mogu.

    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori