ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA

ZAGREB, 11. veljače 2016.
 

Budetić najbolji sportaš a Ante Pavković najbolji trener u 2015. godini u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora


Osvajačica zlatne medalje u troskoku i srebrne u skoku u dalj na Svjetskom prvenstvu u Dohi Mikela Ristoski, te osvajač zlatne medalje u bacanju koplja i vlasnik novog svjetskog rekorda na istom natjecanju Branimir Budetić proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s invaliditetom za 2015. u izboru Hrvatskog Paraolimpijskog Odbora (HPO).

Svečanost proglašenja je održana u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma uz nazočnost predsjednika Sabora Republike Hrvatske Željka Rainera, premijera Tihomira Oreškovića, izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Tomislava Madžara, ministra znanosti i sporta Predraga Šustara, ministrice rada i mirovinskog sustava Nade Šikić,
predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, te niza uglednika iz javnog i društvenog života Zagreba i Hrvatske.

"Vi ste svladali prepreke o kojima drugi sportaši niti ne razmišljaju", kazao je predsjednik Sabora Reiner, dodavši kako rezultati sportaša sa invaliditetom izazivaju poštovanje, radost i divljenje.
Premijer Orešković je naglasio kako paraolimpijci dokazuju da trud, upornost i vjera mogu pomaknuti sve granice. "Za vas ne postoji riječ - ne mogu. Nikakvi razlozi i prepreke ne mogu vas spriječiti da dođete do cilja. Potvrdili ste vrijednost i snagu hrvatskog sporta osoba s invaliditetom", naglasio je premijer Orešković.


Sjajnu godinu imao je  Branimir Budetić koji je u svibnju na IBSA igrama za slijepe i slabovidne sportaše u Seoulu postavio europski rekord u bacanju koplja (60,54) u kategoriji F13, a potom u listopadu na svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio zlato s novim svjetskim rekordom (65,72m, F13).

Budetić je na PI u Pekingu 2008. senzacionalno osvojio srebrnu medalju sa svega 18 godina. Četiri godine kasnije na PI u Londonu je bio treći,a ove godine će u Rio de Janeiru imati priliku postati prvi hrvatski sportaš koji je osvojio medalje na trima paraolimpijskim  igrama uzastopce.
"Nadam se kako ću u Brazilu upotpuniti kolekciju medalja. Do sada sam osvojio broncu i srebro, te bi bilo lijepo kada bi osvojio i zlato. Međutim, znam da mi u Riju neće biti lako", kazao je hrvatski paraolimpijac.

Najuspješniji stručni djelatnik u 2015. je Ante Pavković, trener Branimira Budetića.
Naš trener Ante Pavković svoj izuzetno uspješan trenerski put započeo je u našem klubu volonterski još 2006 godine kada je u Assenu-Nizozemska na prvim svjetskim juniorskim igrama osvojio zlatnu i brončanu medalju u bacanju kugle s Kristinom Ivanković, zlato, i Kristinom Škrlec, bronca.
Od tada traje Antin zlatni niz i rad s Marijom Iveković Meštrović koja je naša najbolja atletičarka zadnjih 12 godina, s Denisom Slunjskim koji je osvojio na Svjetskom juniorskom prvenstvu tri medalje – zlato u bacanju kugle, srebro u bacanju koplja i broncu u bacanju diska i t.d.
Svojim rezultatima u radu s našim atletičarima Ante je postao najtrofejniji Atletski trener čiji je zlatni niz tek krenuo.

I njemu i Branimiru i svim ostalim našim atletičarima s kojima Ante radi želimo da i narednih godina opravdaju naše povjerenje u njihov rad.


Galerija Slika


    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori